Po - Pia: 8:30 - 16:00
Kontakt: 0948 757 457   0948 757 457
 

Obchodné podmienky

Obchodné, reklamačné podmienky a zásady ochrany osobných údajov

V tejto sekcii nájdete aktuálne a kompletné Obchodné a reklamačné podmienky pre internetový obchod Elusia.sk.
Prosím, pozorne si ich pred registráciou prečítajte (na tento fakt budete upozornení aj počas registrácie). 


Obchodné a reklamačné podmienky (441kB, PDF)

Právo na odstúpenie od kúpnej zmluvy

Kupujúci je oprávnený odstúpiť od kúpnej zmluvy bez udania dôvodu v súlade s ust. § 7 a nasl. Zákona č. 102/2014 Z.z. o ochrane spotrebiteľa pri predaji na diaľku (ďalej len „Zákon o ochrane spotrebiteľa pri predaji na diaľku“) v lehote 14 dní od prevzatia tovaru, resp. odo dňa uzavretia zmluvy o poskytnutí služby alebo zmluvy o poskytovaní elektronického obsahu nedodávaného na hmotnom nosiči, ak predávajúci včas a riadne splnil informačné povinnosti podľa ust. § 3 Zákona o ochrane spotrebiteľa pri predaji na diaľku.
Tovar je potrebné vrátiť v nepoškodenom stave, pokiaľ možno v nepoškodenom obale. Tovar odporúčame poistiť, čím sa vyhnete prípadným problémom spojeným s poškodením tovaru počas prepravy.

V prípade, že tovar kupujete v rámci svojej obchodnej alebo podnikateľskej činnosti, nie ste teda spotrebiteľ (uvedenie IČ, DIČ,.. v doklade o kúpe), nevzťahuje sa na Vás Občiansky zákonník, ale Obchodný zákonník, v ktorom právo na odstúpenie od kúpnej zmluvy v 14 dňovej lehote bez udania dôvodu neexistuje.



Formulár na odstúpenie od zmluvy (docx)

 

Doprava a ďalšie poplatky

Doručenie tovaru kuriérskou službou je bezplatné. Výslednú cenu neovplyvnia žiadne ďalšie poplatky (balné a i.), takže Vaša cena uvedená v objednávke je suma, ktorú uhradíte pri preberaní tovaru

Poškodený tovar

Zákazník je povinný skontrolovať zásielku najneskôr do 24 hodín po jej doručení! V prípade poškodenia je potrebné spísať škodu s kuriérom a pri reklamácii postupovať podľa obchodných podmienok kuriérskej spoločnosti. Nároky z neskoršie zistených vád takto poškodeného tovaru si môže zákazník uplatniť len ak preukáže, že reklamované vady mal tovar už v čase prevzatia od dopravcu. Poškodený tovar odporúčame neprevziať!

Žiarovky v balení

Mnohé z našich lámp obsahujú aj štartovací balíček žiaroviek resp. žiariviek takže môžete naše svietidlá užívať okamžite.
Žiarivky (žiarovky) slúžia len pre ukážku, nie su obsiahnuté v cene a naša spoločnosť za ne nepreberá záruku.

 

Zásady ochrany osobných údajov

Spoločnosť ELUSIA s.r.o. rešpektuje Vaše právo na súkromie a preto k Vašim osobným údajom pristupujeme profesionálne a citlivo. V zmysle zákona č. 18/2018 Z.z o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov sme prijali všetky potrebné opatrenia na bezpečné uchovanie Vašich osobných údajov, ktoré nám sprostredkujete.

 

Základné informácie

Prevádzkovateľ:
ELUSIA s.r.o.
Tatranská 3110/10
010 08  Žilina
Tel.:      0948 757 457 
e-mail:  info@elusia.sk

Číslo registrácie IS: 201406602

Prevádzkovateľ získava osobné údaje prostredníctvom registračného formulára umiestneného na webovej stránke Elusia.sk.

 

Sprostredkovateľ:
Doručovateľské a kuriérske služby:            

IN TIME, s.r.o. (IČO: 31 342 621)
Pracovníci kuriérskej spoločnosti môžu žiadať osobný údaj pri doručení – prebratí tovaru – číslo občianskeho preukazu.
DHL Parcel Slovensko spol. s r.o (IČO: 47 927 682)
Pracovníci kuriérskej spoločnosti môžu žiadať osobný údaj pri doručení – prebratí tovaru – číslo občianskeho preukazu.

Spracovateľ ekonomickej agendy:            

EKA-Z, s.r.o. (IČO: 36 438 073)

Účel spracovania osobných údajov:

  • vytvorenie elektronickej objednávky a zaslanie potvrdenia o objednávke – spracúvanie objednávok
  • informovanie o stave objednávky
  • evidencia objednávok  pre prípadné riešenie reklamácií
  • vystavenie daňového dokladu v zmysle zákona
  • doručenie tovaru

Zoznam spracúvaných osobných údajov:

  • meno a priezvisko
  • adresa trvalého pobytu (ulica, popisné číslo, PSČ, mesto, štát)
  • adresa doručenia (ulica, popisné číslo, PSČ, mesto, štát)
  • telefónne číslo
  • e-mail

Naša spoločnosť (prevádzkovateľ) získava iba tie osobné údaje, ktoré sú nevyhnutné na splnenie záväzkov, ktoré zákazník objednaním tovaru od prevádzkovateľa očakáva.  Ide o osobné údaje, ktoré sú potrebné na uzatvorenie kúpnej zmluvy, informovanie o stave objednávky a sprostredkovanie doručenia tovaru. Bez poskytnutia týchto údajov nie je možné prijatú objednávku spracovať. V súlade so zákonom č. 22/2004 o elektronickom obchode a § 10 ods. 3 zákona č. 122/2013 o ochrane osobných údajov je zákazník (dotknutá osoba) povinný pravdivo vyplniť všetky požadované údaje. 
Pri registrácii máte možnosť udeliť nám súhlas na zaradenie Vašej e-mailovej adresy do našej databázy e-mailov, aby sme Vám mohli poskytnúť informácie o našom tovare, službách a novinkách na webovej stránke. Svoj súhlas môžete kedykoľvek odvolať, stačí ak svoje rozhodnutie oznámite písomne na adresu spoločnosti alebo e-mailom na adrese: info@elusia.sk. 
Prevádzkovateľ prijíma všetky potrebné opatrenia na zachovanie utajenia a bezpečnosti Vašich osobných údajov.
K poskytnutým osobným údajom majú prístup len oprávnené osoby prevádzkovateľa a sprostredkovatelia, ktorí sú viazaní nakladať s nimi v zmysle zásad ochrany osobných údajov uvedených v bezpečnostnej smernici a sprostredkovateľskej zmluve.
Osobné údaje sú spracúvané výhradne v zmysle účelu, na ktorý boli poskytnuté.
Osobné údaje, ktorých účel spracúvania sa skončil spoločnosť likviduje. V prípade, že sú predmetom spracúvania osobné údaje uvedené na úradných dokladoch, dotknutá osoba môže požiadať o ich vrátenie.

Sprístupňovanie a zverejňovanie osobných údajov

Naša spoločnosť v žiadnom prípade získané osobné údaje nesprístupňuje ani nezverejňuje!

 

Práva a povinnosti dotknutej osoby

Dotknutá osoba poskytuje svoje osobné údaje dobrovoľne a je si vedomá toho, že údaje môžu byť v súvislosti s poskytovanými službami ukladané na serveroch. 
Dotknutá osoba je povinná uvádzať pravdivé a aktuálne osobné údaje a zároveň je v prípade ich zmeny povinná informovať našu spoločnosť.
Údaje uvedené v registračnom formulári ako aj údaje o nákupoch dotknutej osoby sú spracúvané počas celej doby trvania registrácie v e-shope. 
Dotknutá osoba má právo v zmysle § 28 zákona č. 122/2013:
  • na základe písomnej žiadosti vyžadovať od prevádzkovateľa potvrdenie či sú alebo nie sú jej osobné údaje
  • vyžadovať informáciu, akým spôsobom sú jej osobné údaje spracúvané
  • vyžadovať informácie o zdroji, z ktorého prevádzkovateľ získal jej osobné údaje
  • vyžadovať zoznam osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania
  • vyžadovať opravu alebo likvidáciu svojich nesprávnych, neúplných alebo neaktuálnych osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania
  • vyžadovať likvidáciu svojich osobných údajov, ktoré sú spracúvané, ak došlo k porušeniu zákona
  • vyžadovať blokovanie osobných údajov z dôvodu odvolania súhlasu pred uplynutím času jeho platnosti, ak prevádzkovateľ spracúva osobné údaje na základe súhlasu dotknutej osoby
  • na základe písomnej žiadosti namietať voči spracúvaniu – využívaniu - poskytovaniu svojich osobných údajov a žiadať ich likvidáciu v prípade, že sú tieto údaje bez jej súhlasu spracúvané a využívané na účely priameho marketingu

Všetky oprávnené požiadavky dotknutej osoby budú splnené a dotknutá osoba bude o nich informovaná do 30 dní od ich prijatia. Dotknutá osoba môže uplatniť svoje práva elektronickou poštou, písomnou formou alebo osobne na adrese spoločnosti.
V prípade, že budete mat záujem o zrušenie registrácie na našej webovej stránke, stačí, svoje rozhodnutie písomne oznámiť e-mailom na adrese: info@elusia.sk. Prevádzkovateľ si vyhradzuje právo ukončiť registráciu v e-shope, ak nebola za posledných 24 mesiacov zrealizovaná žiadna objednávka. Po zrušení registrácie a po ukončení účelu spracovania budú osobné údaje bezodkladne zlikvidované. Účtovné a iné doklady spojené s vybavovaním objednávky je naša spoločnosť povinná uchovávať v zmysle zákona č. 395/2002 o archívoch a registratúrach po dobu 10 rokov od vybavenia objednávky. Po tejto lehote budú údaje zlikvidované.

V prípade, že máte otázky týkajúce sa Vašich osobných údajov, kontaktujte našu spoločnosť na vyššie uvedených kontaktoch.